(Please scroll down to the orange text for the English version!)

Vi tog tåget ned mot vår huvudstad, Stockholm, för några intensiva dagar där. Vi började med att spendera kvällen hos Gustaf och Karin och prata om allt från artificell intelligens till resa i centralamerika. Vi hann med en hel del i Stockholm under den korta tiden vi var där. Vi träffade en kollega på KTH och hade möte med henne och vi fick uppleva gangsterkvarteren på sveavägen med knivhot vid bordet bredvid oss. Vi kunde vara med på en ank-träff i huvudstaden med många intressanta människor. Vi bodde hos våra älskade vänner Anna och Gabbe och fick umgås med deras barn I och J och vi fick även vara med på I:s 4-årskalas med prinsess- och spindelmannentema! Det har jobbats en del också, så det blev en kort, men intensiv tid i Stockholm innan vi fortsatte vidare söderut!

We took the train down to our capital, Stockholm, for a few intense days there. We started or stay by spending the evening with Gustaf and Karin and talk about everything from artificial intelligence to travel in Central America. We covered a lot in Stockholm during the short time we were there. We met a colleague at KTH and had a meeting with her and we got to experience the gangster quarters at Sveavägen where a knife threat took place at the table next to us. We could meet up with anarcho-capitalists for an ancap-meeting in the capital with a lot of interesting people to talk to. We lived with our dear friends Anna and Gabbe and got to hang out with their kids I and J, and we even got to attend I:s 4-year birthday party that had a princess and Spiderman theme! There has been time for work as well, so it was a short, but intense time in Stockholm before we continued further south!

Tog eftermiddagståget ned mot Stockholm och det var redan mörkt! Took the afternoon train down to Stockholm and it was already dark!

Tog eftermiddagståget ned mot Stockholm och det var redan mörkt! Took the afternoon train down to Stockholm and it was already dark!

Vi hann träffa mysiga Karin och Gustaf ! We got to meet cozy couple Karin and Gustav!

Vi hann träffa mysiga Karin och Gustaf ! We got to meet cozy Karin and Gustaf!

Möte på Kungliga tekniska högskolan! Meeting at the Royal Institute of Technology!

Möte på Kungliga tekniska högskolan (KTH)! Meeting at the Royal Institute of Technology (KTH)!

KTH!

KTH!

På promenad i Stockholm! Talking a walk in Stockholm!

På promenad i Stockholm! Taking a walk in Stockholm!

På väg mot Gamla stan för öl och diskussioner! On the way to the old town for beer and discussions!

På väg mot Gamla stan för öl och diskussioner! On our way to the old town for beer and discussions!

Dags för Ankträff! Time for ancap-meeting!

Dags för Ankträff! Time for ancap-meeting!

Vi kunde inte vara med så länge, men de var kul at träffa er som var där samtidigt som oss! We could not stay so long, but it was fun at seeing you who were there at the same time as us!

Vi kunde inte vara med så länge, men de var kul at träffa er som var där samtidigt som oss! We could not stay so long, but it was fun seeing you who were there at the same time as us!

IMG_2068

Vi fick lära oss betydelsen av vissa internskämt som vi inte fattat, exempelvis Ping Cristobal 🙂 We learned the meaning of some internal jokes that we haven’t understood before, such as Ping Cristobal 🙂

Vi hann även med att träffa en av grundarna till nyhetssajten bubb.la! Martin dök upp precis innan vi skulle gå, men det var kul att ses en liten stund. Vi hoppas att vi kanske kan träffa Martin och den andra grundaren av bubb.la, Sofia, nästa år! We also had time to meet one founder of the news site bubb.la! Martin showed up just before we were leaving, but it was nice to see you for a little while. We hope that we might be able to meet Martin and the other founder of bubb.la, Sofia, next year!

Vi hann även med att träffa en av grundarna till nyhetssajten bubb.la (fb-sidan här)! Martin dök upp precis innan vi skulle gå, men det var kul att ses en liten stund. Vi hoppas att vi kanske kan träffa Martin och den andra grundaren av bubb.la, Sofia, nästa år! We also had time to meet one of the founders of the news site bubb.la (fb-page here)! Martin showed up just just before we were leaving, but it was nice to see you for a little while. We hope that we will be able to meet Martin and the other founder of bubb.la, Sofia, next year!

Äntligen fick vi kramas med Anna, Gabbe, I och J! Finally, we were hugging with Anna, Gabbe, I and J!

Äntligen fick vi kramas med Anna, Gabbe, I och J! Finally, we were hugging with Anna, Gabbe, I and J!

Anna, Linda och Ulrika fixade årets julpyssel, som de blev supernöjda över! Anna driver en pysselsida där ni kan spana in kreationen närmare! Anna, Linda and Ulrika created this year's Christmas craft and they were super pleased! Anna runs a crafts webpage where you can check out the creation closer!

Anna, Linda och Ulrika fixade årets julpyssel, som de blev supernöjda över! Anna driver en pysselsida där ni kan spana in kreationen närmare! Anna, Linda and Ulrika created this year’s Christmas craft and they were super pleased! Anna runs a crafts webpage where you can check out the creation closer!

Vi tog en promenad i bromma och besökte beckomberga sjukhus som har varit ett av Europas största mentalsjukhus med 2000 patienter en gång i tiden! We took a walk in Bromma and visited Beckomberga hospital that once was one of Europe's largest mental hospital with 2,000 patients!

Vi tog en promenad i bromma och besökte Beckomberga sjukhus som har varit ett av Europas största mentalsjukhus med 2000 patienter en gång i tiden! We took a walk in Bromma and visited Beckomberga hospital that was once one of Europe’s largest mental hospitals with 2,000 patients!

Födelsedagskalas! Birthday party!

Födelsedagskalas! Birthday party!

I visar upp klänningen vi köpte åt I och J i Indien! I is showing the dress we bought for I and J in India!

I visar upp klänningen vi köpte åt I och J i Indien! I is showing the dress we bought for I and J in India!

Paketöppning! Opening of the birthday gifts!

Paketöppning och hennes syster J hjälper till! Opening of the birthday gifts and her sister J wants to help!

Sista morgonen i Stockholm och vi fick säga hejdå till tjejerna när de skulle till dagis! The last morning in Stockholm and we had to say goodbye to the girls when they were going to kindergarten!

Sista morgonen i Stockholm och vi fick säga hejdå till tjejerna när de skulle till dagis! The last morning in Stockholm and we had to say goodbye to the girls when they were going to kindergarten!