A freedom-oriented lifestyle blog

Klättring i Vang Vieng!

När vi kom till Vang Vieng och såg alla berg så började det klia i klätterfingrarna och vi bokade snabbt in oss hos en guide för att få en heldag att klättra med denna fantastiska utsikt som Vang Vieng har att erbjuda. Morgonen började oroväckande då vi vaknade upp kl 05.00 med åskmuller och blixtar. Tänk er filmen “War of the worlds” då blixtarna avlöste varandra och på vars sätt utomjordingarna tar sig ned på jorden för att invadera planeten! Ulrikas fantasi sprang iväg och hon förväntade sig nästan att tripods skulle dyka upp på morgonkvisten. Vi trodde att dagens klättring skulle bli inställd på grund av vädret, men vi var skyddade av ett fint överhäng (eller “the hangover”, som en led kallades!) från berget med härliga droppformationer att visa upp! Vi klätttrade härliga leder (5a-6a, alla med mer eller mindre överhäng) alltmedan blixtar lös upp himlen och åskmullret fortplantade sig mellan bergen. Sällskapet från Danmark (Heidi och Nina) och England (Matt, Christian and James)  gjorde inte dagen sämre! Nedan kommer några bilder och en video!

Our climbing fingers began to itch when we arrived in Vang Vieng and saw all the mountains, so we quickly booked a guide to get a full day of climbing with this amazing view that Vang Vieng has to offer. We got a bit worried when we woke up at 5:00 with thunder and lightning above our heads. Imagine the movie “War of the Worlds” when the flashes succeeded each other and the aliens got down on earth to invade the planet! Ulrika’s imagination ran away and she was nearly expecting tripods showing up at dawn! We thought that the days climbing would be canceled due to weather, but we were protected by a fine overhang (or hangover, which one route was called…) from the mountain that had lovely drip formations! We climbed lovely paths up the mountain (5a-6a, all with more or less overhang) while the lightening lit up the sky and the thunder propagated between the mountains. Our climbing buddies for the day from Denmark (Heidi and Nina) and England (Matthew, Christian and James) made the day even better! Below are some pictures and a video!

Morgonens vädder såg inte lovande ut! Morgning weather didnät look promising!

Morgonens vädder såg inte lovande ut! Morning weather didn’t look promising!

Men vi begav oss mot berget ändå! But we headed for the mountain anyway!

Men vi begav oss mot berget ändå! But we headed for the mountain anyway!

Ett av våra uppdrag vid dagens klättring! One of our missions for todays climbing!

Ett av våra uppdrag vid dagens klättring! One of our missions for todays climbing!

Ulrika klättrar! Ulrika climbing!

Ulrika klättrar! Ulrika climbing!

Droppformationer och kan du hitta klättraren i bilden? Drop formations and an you spot the climber?

Droppformationer och dagens uppdrag! Drop formations and todays mission!

GOPR0524

En av lederna vi provade! Kan ni hitta Pontus i bilden? One of the climbing routes we tried. Can you spot Pontus?

Så här dåligt var vädret utanför vår klättringsbubbla! This is how bad the weather was outside our climbing bubble!

Så här dåligt var vädret utanför vår klättringsbubbla! This is how bad the weather was outside our climbing bubble!

Kan ni hitta Ulrika i denna bild? Can you find Ulrika in this picture?

Kan ni hitta Ulrika i denna bild? Can you find Ulrika in this picture?

Pontus provar 6a leden och hamnade på 6b leden av misstag! Pontus going up the 6a rout (and accidently went in on the 6b route!

Pontus provar 6a leden och hamnade på 6b leden av misstag! Pontus going up the 6a route (and accidently went in on the 6b route!

Det dåliga vädret försvann lagom tills vi var klara med klättringen för dagen och skulle tillbaka till Vang Vieng! The bad weather disappeared just in time we were done with the climb of the day and was going back to Vang Vieng!

Det dåliga vädret försvann lagom tills vi var klara med klättringen för dagen och skulle tillbaka till Vang Vieng! The bad weather disappeared just in time when we were done with climbing for the day and was heading back to Vang Vieng!

Även solen tittade fram på hemvägen! Even the sun was coming out on our way home!

Även solen tittade fram på hemvägen! Even the sun was coming out on our way home! 

Klättring i Vang Vieng / Climbing in Vang Vieng:

 

2 Comments

  1. Systeryster

    Jag hittade både Ulrika och Pontus (efter att ha förstorat bilderna megamycket!)

    • Ulrika

      Hahaha, bra jobbat! Du far fem toasters av fem ;)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑