A freedom-oriented lifestyle blog

Da Nang, Monkey mountain och strandhäng

Da Nang är en liten, stor stad med internationella kontakter och med hav och natur precis utanför stadskärnan. Det är en sådan här stad som vi letar efter så vi trivdes väldigt bra! Vi hyrde en moped för att kunna se så mycket som möjligt på den korta tid som vi var där och sista dagen i Da Nang spenderades med att läsa bok och lyssna på podcasts vid en undangömd strand längs med apberget (Monkey mountain). På eftermiddagen tog vi mopeden upp på berget som är ca 850 meter över havet och fick en härlig utsikt över Da Nang.

Ulrika har läst ut “The moon is a harsh mistress” av Robert A. Heinlein och den var väldigt bra! Boken utspelar sig år 2075 då månen har blivit koloniserad (kallad Luna). Kolonierna är spridda över månen och befolkningen på Luna är brottslingar, politiska flyktingar eller ättlingar till dem. Luna styrs  av föreståndare från jorden, men i praktiken har de ingen reell makt då Luna-samhället inte är organiserat. Luna-befolkningen är slavar under förenta nationerna och deras uppdrag är att odla mat som sedan skickas tillbaka till jorden. Men nu stundar en revolution då maten har blivit otillräcklig på månen. “There ain’t no such thing as a free lunch” är ett libertarianskt motto som genomsyrar boken! Det är en mycket bra bok som tar upp libertarianska frågor och tacklar dem på månen. Jag kan verkligen rekommendera boken. Denna bok är på gång att bli film också och jag hoppas verkligen att de behåller de politiska budskapen i filmen!

Nu har vi tagit tåget till Huê och här ska vi planera vår inresa till Laos! Huê var tidigare huvudstaden i Vietnam innan kommunisterna tog makten och den ska tydligen vara känd för sin arkitektur, så det tänkte vi utforska någon av de kommande dagarna!

Da Nang is a small, big town with international connections, and the sea and nature just outside the city center. It is this kind of city we’re looking for so we liked it very much! We rented a scooter to see as much as possible during the short time we were staying there and the last day in Da Nang was spent reading books and listening to podcasts on a secluded beach alongside Monkey Mountain. In the afternoon we took the scooter up the mountain, which is about 850 meters above sea level, and we got to see a lovely view of Da Nang.

Ulrika has finished reading “The Moon is a Harsh Mistress” by Robert A. Heinlein and it was very good! The book takes place in 2075 and the moon has been colonized (called Luna). The colonies are spread over the moon and the population at Luna are criminals, political refugees or descendants of them. Luna is controlled by wardens from earth, but in practice they have no real power on Luna due to the non-organized structure of Luna society. The population of Luna are slaves to the United Nations and their mission is to grow food at Luna that is sent back to earth. Now a revolution is approaching on Luna since food has become scarce on the moon. “There ain’t no such thing as a free lunch” is a libertarian motto that permeates the book! It is a very good book that addresses libertarian issues and tackles them on the moon. I can really recommend the book. This book is about to become a movie too and I really hope they retain the political messages in the movie!

Now we have taken the train to Huê and here we are going to plan our entry into Laos! Huê was the former capital of Vietnam before the communists took power and it is apparently known for its architecture, so we are thinking to explore this in one of the next days!IMG_7739

IMG_7744

Många hotellkomplex byggs på My Khe-stranden! Many hotel complex are being built at My Khe beach!

IMG_7760IMG_7764

IMG_7765

På väg upp på Apberget! On our way to the top of Monkey Mountain!

IMG_7776IMG_7779IMG_7784

IMG_7787

IMG_7786

Dis ligger över Da Nang! Haze over Da Nang!

IMG_7790

Första gången vi har sett varning för flygplan på en trafikskylt :)! First time we have seen the warning for airplanes on a traffic sign :)!

IMG_7792

Radarstation! Radar station!

IMG_7795

Stor sten som fallit ned på vägen. Bäst att se upp! Large stone that had fallen on the road. Better watch out!

 

2 Comments

  1. v4voluntary

    En sådan skoter hade jag (Honda), är de inte kanon så säg! 😉

    • Ulrika

      Ja, de är sköna att köra :)! Det är mycket Honda häromkring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑