A freedom-oriented lifestyle blog

Angkor Wat och fortsatt färd!

IMG_7224

Manon, Max, Maden och Pontus!

Kvällen innan Angkor wat så bjöd Manon och Max på fransk middag (ratatouille) med Kambodjanska ingredienser och det var väldigt gott! Morgonen efter steg vi upp kl 04.40 för att åka och se soluppgången vid Angkor Wat och det var fint! Två saker som vi tänkte på var att antalet turister var färre än vad vi tänkt oss (men ändå väldigt många) och att det var så öppet runt Angkor Wat. Vi hade föreställt oss lite mer djungel runtomkring, men det var väldigt öppna ytor och Ulrika fick intrycket av att vara i en engelsk herrgård (minus alla blommor). Dock är arkitekturen väldigt imponerIMG_7240ande på både Angkor Wat och templen i Angkor Thom. Dessa tempel var hinduiska från början, men i och med buddishmens intåg i området ställdes buddha in i templen, men de olika hinduiska gudarna och deras sagor finns porträtterat i alla templen. Vi har satt ihop en kort video från när vi var där för er som är intresserade!

Planen för nästa vecka är att bege oss till Phnom Penh och skaffa visum för Vietnam och fortsätta vår resa där!

IMG_7266

Andra bilden med clownnäsorna sker vid självaste Angkor Wat! Second picture with clown noses occurs at Angkor Wat!

The night before Angkor Wat,  we were invited to dinner that Manon and Max prepared. It was a french dinner (Ratatouille) with cambodian ingredients and it was very good! Next morning we got up at 4:40 AM to go and see the sunrise at Angkor Wat and it was nice! Two things we thought about when we arrived to Angkor Wat and it was that the number of tourists was less than what we imagined (but still very many), and it was so open around Angkor Wat. We had imagined a bit more jungle around it, but it was open fields and UlrikaIMG_7258 got the impression of being in an English manor house (minus all the flowers). However, the architecture is very impressive on both Angkor Wat and the temples of Angkor Thom. These temples were hindu from the beginning, but with the buddhists entering the area, the temples were turned into buddhist temples, but the various hindu gods and their stories are portrayed in all the temples. We have put together a short video from when we were there for those who are interested!

IMG_7259IMG_7274

 

 

 

 The plan for next week is to head to Phnom Penh and obtain a visa for Vietnam and continue our journey there!

 

2 Comments

 1. M&M

  Hej ungdomar
  Kul att se filmen. Tänk vad ni får se mycket. Här hemma är det bra som vanligt. Återigen intressant och kul att se lite vad ni gör.
  Stor kram
  M&M

  • Ulrika

   Hej mamma och Mats! Vad roligt att ni gillade filmen! Vi kommer göra lite fler filmer i framtiden 🙂 kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑