A freedom-oriented lifestyle blog

Hemma i Siem Reap

IMG_7133

Vår säng! Our bed!

Igår (måndag) var en riktig resdag för oss. Vi steg upp klockan 6 i Kep och 15.5 timmar senare klev vi av bussen i Siem Reap. Vi kan verkligen rekommendera Mekong Express (huvudkontoret ligger norr om night market, längs Tonle Sap-floden i Phnom Phen) om någon tänker åka buss i Kambodja. I Siam Reap så mötte vi upp Maden som vi ska bo hos när vi är här. Vi har blivit inbjudna IMG_7140till Maden och hans familj, ca 2 km utanför Siam Reap, via couchsurfing för att få känna hur det är att bo och leva i Kambodja. Det är också ett mycket trevligt franskt par (Manon och Max) som bor hemma hos Maden. De har liftat genom Laos och Kambodja. Imorgon ska vi iväg innan solen går upp för att uppleva Angkor Wat och Angkor Thom tillsammans med Manou och Max!   IMG_7144

Yesterday (Monday) was a real travel day for us. We got up at 6 am in Kep and 15.5 hours later we stepped off the bus in Siam Reap. We can really recommend the Mekong Express (head office located north of the night market, along the Tonle Sap River in Phnom Phen) if you ever think of riding  the bus in Cambodia. Once in Siam Reap, we met up Maden that we’ll stay with when we are here. We have been invited to his home about 2 km outside Siam Reap in the woods, to get to feel what it is like to live in Cambodia, through the website couchsurfing.com. We live with Maden and his family and also a very nice French couple (Manon and Max), that are hitchhiking through Laos and Cambodia. Tomorrow we are going to get up before the sun rises to experience Angkor Wat and Angkor Thom together with Manou and Max!

IMG_7135

Utsikt från huset! View from the house!

2 Comments

  1. Linda

    Vi med! Vi ska också ut till Angkor-området i morgon vid soluppgång. Spetsa öronen utifall ni hör en grupp svenskar i närheten! Vi kanske träffas tidigare än vi planerat. 😉 Kram, Linda

    • Ulrika

      Tack för pratstunden igår! Ha en trevlig resa hem :)! Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑