(Please scroll down to the orange text for the English version)

Det första som måste skrivas är att vi älskar verkligen Jodhpur och har ni chansen så borde ni ta en sväng förbi här. Vi bodde på ett jättetrevligt litet hostel som hette Anil Sunrise Guest House, som hade oerhört vänlig personal, riktigt god mat och en underbar utsikt över Fort Mehrangarh.  Vi gillade att sitta på deras takrestaurang med våra datorer och blicka ut över hustaken, samtidigt som solen gick ned över densamma. Där satt vi och njöt väldigt många dagar, men vi hann också med att se en hel del av Jodhpur också. Vi hittade en popälskande, rick-shaw förare som inte kunde engelska och som fick köra oss till det stora Umaid Bahawan-palatset och Marmorpalatset. Vi har strövat runt på marknaden i staden och tittat på alla hantverk i metall, trä, läder och textil som kommer härifrån och tittat på Ghanta Ghar-klockan som vi tror är byggd i slutet av 1800-talet/början av 1900-talet. Sedan var det dags för oss att ännu en gång sätta oss på ett nattåg i Indien, bara 18 timmar den här gången, och färdas tillbaka till Mumbai (eller Bombay som staden tidigare kallades) och det är för att vår tid i Indien börjar ta slut och vi tänkte gör ett besök Sverige. Men först ska vi ta pulsen på Indiens största stad; hem för bollywood och ett gäng libertarianer som vi hoppas på att få hänga med! Vi ses snart 🙂

The first thing that needs to be written is that we really love Jodhpur and you should take time to visit this place if you have the chance. We stayed at a really nice little hostel, called Anil Sunrise Guest House, which had an extremely friendly staff, lovely food and a wonderful view of Fort Mehrangarh. We liked to sit on their rooftop restaurant with our computers and look out over the rooftops, while the sun sets over the same. There we sat and enjoyed ourselves during many days, but we also had time to see a lot of Jodhpur too. We found a pop-loving, rick-shaw driver who knew no English and who drove us to the big Umaid Bahawan Palace and the Marble Palace. We wandered around the market in town and looked at all the crafts in metal, wood, leather and textiles that come from this area and looked at the Ghanta Ghar clock tower, which we believe was built in the late 1800s / early 1900s. Then it was time for us to once again jump on an overnight train in India, this time only for 18 hours, and we travelled back to Mumbai (or Bombay as the city was formerly called), because our time in India is running out and we are going back to Sweden for a short visit. But first we are going to take the pulse on India’s largest city; the home of Bollywood and a bunch of libertarians we hope to meet up with! See you soon 🙂

Ulrikas hennatatuering! Ulrika's henna tattoo!

Ulrikas hennatatuering! Ulrika’s henna tattoo!

Vy över fort Mehrangarh och vårt vackra Jodhpur! View of fort Mehrangarh and our beautiful Jodhpur!

Vy över fort Mehrangarh och vårt vackra Jodhpur! View of fort Mehrangarh and our beautiful Jodhpur!

Ulrikas nya vän som hon mutade med jordnötter på vår takrestaurang! Ulrika's new friend that she bribed with peanuts on our rooftop restaurant!

Ulrikas nya vän som hon mutade med jordnötter på vår takrestaurang! Ulrika’s new friend that she bribed with peanuts on our rooftop restaurant!

Vår discoförare som spelade väldigt hög indisk popmusik! Our disco driver who played very high Indian pop music!

Vår discoförare som spelade väldigt hög indisk popmusik! Our disco driver who played very high Indian pop music!

Palatset Umaid Bhawan. En av världens största privata bostäder (som också inrymmer ett lyxhotell) där den nuvarande mahardjan och hans familj bor. Umaid Bhawan Palace. One of the world's largest private housing (which also houses a luxury hotel) where the current maharaja and his family live.

Palatset Umaid Bhawan. En av världens största privata bostäder (som också inrymmer ett lyxhotell) där den nuvarande mahardjan och hans familj bor. Umaid Bhawan Palace. One of the world’s largest private housing (which also houses a luxury hotel) where the current maharaja and his family live.

Maharadjorna har haft en förkärlek att samla på bilar, så vi fick se en hel del lyxiga veteranbilar genom en fönsterruta! The Maharajas have had a predilection to collect the old cars, so we got to see a lot of luxury vintage cars through a window!

Maharadjorna har haft en förkärlek att samla på bilar, så vi fick se en hel del lyxiga veteranbilar genom en fönsterruta! The Maharajas have had a predilection to collect the old cars, so we got to see a lot of luxury vintage cars through a window!

Rolls Rocye phantom -1!

Rolls Rocye phantom -1!

Det är många som velat ta foto på Ulrika i Indien. Den här gången gjorde vi en deal, så båda kvinnorna ställde upp på bild tillsammans! There are many who have wanted to take photos of Ulrika in India. This time we made a deal, so both women posed together for a photo!

Det är många som velat ta foto på Ulrika i Indien. Den här gången gjorde vi en deal, så båda kvinnorna ställde upp på bild tillsammans! There are many people who have wanted to take photos of Ulrika in India. This time we made a deal, so both women posed together for a photo!

Vi besökte marmorpalatset där minneshallen är över alla Maharadjorna som styrt över Marwar från 1200-talet och framåt finsn avbildade. We visited the Marble Palace where the hall of memories is of all the Maharajas who ruled over Marwar from the 1200s onwards are depicted.

Vi besökte marmorpalatset där minneshallen är över alla Maharadjorna som styrt över Marwar från 1200-talet och framåt finns avbildade. We visited the Marble Palace where the hall of memories is of all the Maharajas who ruled over Marwar from the 1200s onwards are depicted.

Marmorpalatset! Marble Palace!

Marmorpalatset! The Marble Palace!

Maharadjan som grundade dagens Jodhpur. Det fanns förstås en liten stad här innan, men i och med att fort Mehrangarh grundades så bytte platsen namn till Jodhpur efter rao Jodha! The Maharajah who founded Jodhpur. There was of course a small town here before, but they changed name to Jodhpur after Rao Jodha when fort Mehrangarh was founded!

Maharadjan som grundade dagens Jodhpur. Det fanns förstås en liten stad här innan, men i och med att fort Mehrangarh grundades så bytte platsen namn till Jodhpur efter rao Jodha! The Maharajah who founded Jodhpur. There was of course a small town here before, but they changed name to Jodhpur after Rao Jodha when fort Mehrangarh was founded!

Marmorpalatset! Marble palace!

Klippan framför Marmorpalatset! The cliff in front of the Marble Palace!

Fort Mehrangarh på håll! Mehrangarh Fort from a distance!

Fort Mehrangarh på håll! Fort Mehrangarh from a distance!

Den blå staden! The blue city!

Den blå staden! The blue city!

Ulrika väntar på att få vår snabbmat som är dagens lunch! Ulrika waiting to get our fast food that is today's lunch!

Ulrika väntar på att få vår snabbmat som var dagens lunch! Ulrika is waiting to get our fast food that was today’s lunch!

Vår lunch som smakade jättegott! Our lunch that tasted delicious!

Vår lunch som smakade jättegott! Our lunch that tasted delicious!

Vi besökte Sardarmarknaden och fick en fin känsla över stämningen i Jodhpur! We visited the Sardar Market and got a nice sense of the atmosphere in Jodhpur!

Vi besökte Sardarmarknaden och fick en fin känsla över stämningen i Jodhpur! We visited the Sardar Market and got a nice sense of the atmosphere in Jodhpur!

Klocktornet Ghanta Ghar som utgör mittpunkten på Sardarmarknaden i Jodhpur! The Ghanta Ghar Clock Tower which forms the centerpiece of the Sardar market in Jodhpur!

Klocktornet Ghanta Ghar som utgör mittpunkten på Sardarmarknaden i Jodhpur! The Ghanta Ghar Clock Tower which forms the centerpiece of the Sardar market in Jodhpur!

Sardarmarknaden! Sardar market!

Sardarmarknaden! Sardar market!

Det såldes massor av godsaker! There was lots of goodies that were sold here!

Det såldes massor av godsaker! There was a lot of goodies that were sold here!

Fruktmarknaden! The fruit market!

Fruktmarknaden! The fruit market!

Man blir lätt indragen i olika småbutiker och här blir vi visade fantastiska silkesscarfar från kashmir! You easily become embroiled in various small shops and here we got to see beautiful silk scarves from Kashmir!

Man blir lätt indragen i olika småbutiker och här blir vi visade fantastiska silkesscarfar från Kashmir! You easily become embroiled in various small shops and here we got to see beautiful silk scarves from Kashmir!