A freedom-oriented lifestyle blog

Varma källor, Arak och Sri Lanka! / Hot springs, Arak and Sri Lanka!

(Please scroll down to the orange text for the English version)

Lovina har bjudit på lugn och ro och fest med trubadurer. En dag bestämde vi oss för att följa den svarta vulkansandstranden in mot Lovina Beach (en 3 km  promenad) och se oss omkring i centrum av Lovina. Andra dagar har spenderats på de lokala restaurangerna, lyssnat på trubadurerna och en av kvällarna slutade med att vi delade flera flaskor Arak med Kris, Vincent, Damien Domingo och Rudi och vi kom inte i säng förrän kl 4 på morgonen. Vi hyrde även en moped och körde upp på berget och fick en fin utsikt över Lovina och Banjar och vi passade på att besöka den heliga varma källan i Banjar och renade oss i svavelrikt varmt vatten.

Vårt VISA håller på att ta slut och det har varit mycket velande fram och tillbaka vart vi skulle åka härnäst. I början av förran veckan kände vi att vi var tvungna att bestämma oss, så vaknade vi upp en morgon med intentionen att vi skulle köpa flygbiljetter antingen till Filippinerna eller Australien, men det slutade med en godkänd VISA-ansökan, flygbiljetter och boende i Sri Lanka. Så kan det gå! =)

Vi ser framemot att upptäcka en ny kultur och möta intressanta människor där och om allt går som vi vill så kommer vi fixa VISA till Indien i Sri Lanka och flyga till södra Indien i September. Så här långt fram i tiden som vi har planerat vår resa nu har vi inte gjort förut, men VISA till Indien är lite speciellt och för det krävs lite mer planering. Just därför bestämde vi oss för att spendera våra sista dagar på Bali i Ubud och fixa med alla papper som krävs för VISA-ansökan, samt ta nya foton på oss för det ändamålet.
Vi har även sagt hejdå till Pontus fina lurviga skägg så nu är det 4 mm stubb som gäller och vi måste vänja oss lite med Pontus nya utseende (Ulrika har fnissat åt Pontus lilla huvud hela dagen…)! Sist vill vi också tipsa om Martin Moraeus blogg “Bonde på riktigt”. Han skriver riktigt bra om marknadens villkor och dagens jordbrukspolitik!

Lovina has offered both peace and quiet, as well as party with troubadours. We decided one day to follow the black vulcano sand beach towards Lovina (a 3-km walk) and look around in the center of Lovina. Other days have been spent in local restaurants, listening to troubadours, and one evening ended with us sharing several bottles of Arak with Kris, Vincent, Damien, Domingo and Rudi, so we did not get into bed until 4 am that night. We also rented a scooter and drove up the mountain and had a nice view of Lovina and Banjar. We took the opportunity to visit the holy hot spring in Banjar and cleansed us in the sulfur-rich “hot” water.

Our VISA is running out and there has been much thought back and forth where we should go next. In the beginning of last week, we felt that we had come up with a decision, so we woke up one morning with the intention that we would buy flight tickets to either the Philippines or Australia, but we ended up with an approved VISA application, flight tickets and accommodation in Sri Lanka . So it goes! =)

We look forward to discovering a new culture and meet interesting people there and if everything goes as we want, we will fix VISA to India in Sri Lanka and fly to South India in September. We have never planned our trip so far in the future before, but VISA to India is special, and that requires a little more planning. This is precisely why we decided to spend our last days in Bali in Ubud and fix all the paperwork required for VISA application and take new photos on us for that purpose.
We also said goodbye to Pontus nice furry beard, so now it’s 4 mm stubble and we must get used to Pontus new look (Ulrika has giggled at Pontus small head all day …)! Finally, we also want to promote Martin Moraeus blog “Farmer for real” (in Swedish). He is writing really good about the conditions of markets and the current agricultural politics!

Balinesisk Arak! Balinese Arak!

Balinesisk Arak! Balinese Arak!

Promenera längs stranden! Walk along the beach!

Promenera längs stranden! Walk along the beach!

Risfält i Lovina och bergen i bakgrunden! Rice fields in Lovina and mountains in the background!

Risfält i Lovina och bergen i bakgrunden! Rice fields in Lovina and mountains in the background!

Ulrika tog en häftig bild på Pontus gåendes på bryggan som finns i centrala Lovina! Ulrika took a cool picture of Pontus while he was walking on the bridge that is located in central Lovina!

Ulrika tog en häftig bild på Pontus gåendes på bryggan som finns i centrala Lovina! Ulrika took a cool picture of Pontus while he was walking on the bridge that is located in central Lovina!

Delfinen som är en symbol för Lovina! The dolphin that is a symbol for Lovina!

Delfinen som är en symbol för Lovina! The dolphin that is a symbol for Lovina!

Häftigt träd! A cool tree!

Häftigt träd! A cool tree!

Ute på äventyr i bergen med vår moped för dagen! Out on an adventure in the mountains with our scooter for the day!

Ute på äventyr i bergen med vår moped för dagen! Out on an adventure in the mountains with our scooter for the day!

Härlig växtlighet som pryder människors hem längs vägen! Beautiful vegetation that decorates the homes along the road!

Härlig växtlighet som pryder människors hem längs vägen! Beautiful vegetation that decorates the homes along the road!

Banjar holy hot spring!

Banjar holy hot spring!

Pontus blir renad av den varma källan i Banjar! Pontus is cleansed by the hot spring in Banjar!

Pontus blir renad av den varma källan i Banjar! Pontus is cleansed by the hot spring in Banjar!

Vi passade på att skämma bort oss lite när vi var tillbaka i Ubud med först en varsin pedikyr och fotskrubb De skrattade mycket åt att Pontus ville ha en pedikyr och vi antar att det var för att inte är många män som väljer det! Vi unnade oss också en 2 timmars behandling med helkroppsmassage, skrubb bort död hud från kroppen och ansiktsbehandling! We decided to pamper ourselves a little when we were back in Ubud and decided to first take a pedicure and foot scrub. They laughed a lot about that Pontus wanted a pedicure and we guess it was because of that not many men choose this! We also did took a 2 hour treatment with full-body massage, body scrub to get rid of dead skin from the body and a facial treatment!

Vi passade på att skämma bort oss lite när vi var tillbaka i Ubud med först en varsin pedikyr och fotskrubb De skrattade mycket åt att Pontus ville ha en pedikyr och vi antar att det var för att inte många män väljer det! Vi unnade oss också en 2 timmars behandling med helkroppsmassage, skrubba bort död hud från kroppen och ansiktsbehandling! We decided to pamper ourselves a little when we were back in Ubud and decided to first take a pedicure and foot scrub. They laughed a lot about that Pontus wanted a pedicure and we guess it was because not many men choose this! We also took a 2 hour treatment with full-body massage, and body scrub to get rid of dead skin, and a facial treatment!

Pontus skägg innan det rakades av! Pontus beard before it was shaved off!

Pontus skägg innan det rakades av! Pontus beard before it was shaved off!

Pontus utan skägg! Ulrika får lite Miami vice känsla när hon tittar på honom nu :) Pontus without beard! Ulrika get a little Miami vice-feeling when she looks at him now :)

Pontus utan skägg! Ulrika får lite Miami vice känsla när hon tittar på honom nu 🙂 Pontus without beard! Ulrika get a little Miami vice-feeling when she looks at him now 🙂

 

3 Comments

 1. Maja Englund

  Bra skrivet med besvikna väljare efter alla val. Det är samma visa varje gång.Finns något exempel på fungerande anarkokapitalism i världen idag? Vi följer med spänning ditt fortsatta skrivande i ämnet. Intressanta upplevelser på era färder och härligt med er fisketur, låter gott med färsk tonfisk. Vilken skillnad på en rakad och en orakad man!!!
  Kram M&M

  • Ulrika

   Tack! Det finns ingen sådan tyvärr, men det har funnits några försök i historien i exempelvis Italien. Tyvärr var det för litet samhälle som inte kunde stå emot invasionen av stora stater! Ja, Pontus ansikte kom fram igen :)! Puss och kram

 2. Ulrika

  Haha, jag tyckte också att det blev en väldigt feminin bild! Kanske för att man är van att se en kvinnans siluett på denna typ av bilder, men det ser onekligen ut som om han har välformade höfter… Han trivs i kort skägg, men det är snart dags att raka sig igen. Det växer fort 🙂 Saknar er med! Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑