Flyget från Borneo till Jakarta gick väldigt smidig och vi kom igenom tullen efter att ha betalat Visa on Arrival . Det är nya regler från 12:e juni, så nu kostar det 35 US dollar att komma in i Indonesien och vi får bara 30 dagar utan möjlighet till förlängning, tidigare hade vi fått 90 dagar för 25 USD. Det var enkelt att hitta flygplatsbussarna (DAMRI-bussarna) som vi tog in till centrala Jakarta. Det finns inte så mycket att göra i Jakarta och vi hade en vecka att spendera där innan Rebecca skulle dyka upp, så vi tog det väldigt lugnt och promenerade runt. Vi tog oss till en biograf för att kolla på Jurassic world-filmen (vi älskade den) på engelska, men med indonseiska undertexter, och spanade in ett stort köpcentrum “plaza atrium senen”. Sedan kom kvällen då Rebecca skulle dyka upp och det var med spänd förväntan vi stod ute vid gatan för att ta emot henne! Ett kärt återseende senare och så blev det prat och ätandes av lakrits till sent på natten. Rebecca gjorde bara ett kort stopp i Jakarta så vi tog med henne till nationalmuseet i Jakarta och några av våra favoritställen innan det var dags att flyga till Bali för dykning och open water-kurs för Rebecca!

Nationalmuseet i Jakarta är väldigt spännande då Indonesien är en av världens folkrikaste länder och har därför en oerhörd mångfald av folkslag och kulturer. Man får föja med människans utveckling i denna delen av världen, från Homo Erectus till hur de olika folkslagen lever i dagens Indonesien. Det var ett väldigt uppskattat besök för oss!

The flight from Borneo to Jakarta went very smooth and we got through customs after paying for Visa on Arrival. There are new rules from June 12, so now it costs 35 US dollars to get into Indonesia and we only got 30 days without the possibility of extension, previously we would have had 90 days for 25 USD. It was easy to find the airport bus (DAMRI buses) that we took into central Jakarta. There is not much to do in Jakarta and we had a week to spend there before Rebecca would show up, so we took it very easy and walked around. We went to a cinema to watch the Jurassic World movie (we loved it) in English, but with indonesian subtitles, and we visited a large shopping center “Plaza Atrium Senen”. Then came the evening when Rebecca would show up and it was with eager anticipation we stood looking at the street to receive her! After a lovely reunion we sat up to late in the night eating candy from Sweden and talking. Rebecca just made a short stop in Jakarta so we took her to the National Museum and a few of our favorite places before it was time to fly to Bali for diving and open water course for Rebecca!

The National Museum of Jakarta is very exciting and Indonesia is one of the most populous countries with an enormous diversity of peoples and cultures. We got to follow the human development in this part of the world, from Homo Erectus to how the different people live in today’s Indonesia. It was a very appreciated visit for us!

Mycket häftiga byggnader i Jakarta med steampunk-känsla! A lot of really cool buildings in Jakarta that has a steampunk-feeling over them!

Mycket häftiga byggnader i Jakarta med steampunk-känsla! A lot of really cool buildings in Jakarta that has a steampunk-feeling over them!

Hittade nästan ett Bitcoin B! Almost found a Bitcoin B!

Hittade nästan ett Bitcoin B! Almost found a Bitcoin B!

Häftig byggnad igen! Cool building again!

Häftig byggnad igen! Cool building again!

Fler häftiga byggnader! More cool buildings!

Fler häftiga byggnader! More cool buildings!

Köpcentrumet plaza atrium senen. The plaza atrium senen shopping mall!

Köpcentrumet plaza atrium senen. The plaza atrium senen shopping mall!

Häftig byggnad igen! Cool building again!

Häftig byggnad igen! Cool building again!

Popcorn och bio hör ihop! BIljetten till Jurassic world kostade endast en fjärdel av priset hemma! Popcorn and movies go together! The ticket to Jurassic World costing only a quarter of the price at home!

Popcorn och bio hör ihop! BIljetten till Jurassic world kostade endast en fjärdel av priset hemma! Popcorn and movies go together! The ticket to Jurassic World costing only a quarter of the price at home!

Äter middag i shopping centret! Eating dinner at the shopping mall!

Äter middag i shopping centret! Eating dinner at the shopping mall!

Vi hittade öl i Jakarta och vi var väldigt glada för det! We found beer in Jakarta and we were very happy about it!

Vi hittade till slut öl i Jakarta och vi var väldigt glada för det! We finally found beer in Jakarta and we were very happy about it!

Vi provade lokaltrafiken i Jakarta och Transjakarta (busslinjer som är som en tunnelbana) var väldigt smidigt. We tried the local traffic in Jakarta and Transjakarta (bus lines that are like a subway) was very smooth.

Vi provade lokaltrafiken i Jakarta och Transjakarta (busslinjer som är som en tunnelbana) var väldigt smidigt. We tried the local traffic in Jakarta and Transjakarta (bus lines that are like a subway) was very smooth.

Rebecca är här med 1.7 kg lakrits och sura godisar! Rebecca is here with 1.7 kg liquorice and sour candies!

Rebecca är här med 1.7 kg lakrits och sura godisar! Rebecca is here with 1.7 kg liquorice and sour candies!

Spanar in Indonesiens nationalmuseum! Checking the Indonesian National Museum!

Spanar in Indonesiens nationalmuseum! Checking the Indonesian National Museum!

En innergård fullt med hinduiska skulpturer! A courtyard full of Hindu sculptures!

En innergård fullt med hinduiska skulpturer! A courtyard full of Hindu sculptures!

En del av utställningen om historiska människan i Indonensien. Första skelettet av Homo Erectus hittades här på Java! Part of the exhibition of the historical human in Indonensia. The first skeleton of Homo Erectus was found here on Java!

En del av utställningen om historiska människan i Indonensien. Första skelettet av Homo Erectus hittades här på Java! Part of the exhibition of the historical human in Indonensia. The first skeleton of Homo Erectus was found here on Java!

Äta lunch på bästa restaurangen som vi hittade i Jakarta! Eat lunch at the best restaurant that we found in Jakarta!

Äta lunch på bästa restaurangen som vi hittade i Jakarta! Eat lunch at the best restaurant that we found in Jakarta!

Nationalmonumentet som är upplyst på kvällen. Väldigt fint! The National Monument, which is illuminated at night. Very nice!

Nationalmonumentet som är upplyst på kvällen. Väldigt fint! The National Monument, which is illuminated at night. Very nice!