A freedom-oriented lifestyle blog

Varning! Bildkavalkad från 5-dagars samlande av vattenfall ;-)

Vi fick tips från Christian och Jo att hyra moped från “Miss Noy” och åka runt på Bolaven-platån om vi skulle hamna i Pakse och det gjorde vi nu när vi kommit hit. Vi valde att åka runt den stora loopen och det blev fem dagar med massor av vattenfall. Vi låter bilderna tala för sig själva och du hittar en kort video ihopsatt med små klipp vi spelade in från olika vattenfall.

We got a tip from Christian and Jo to rent a scooter from “Miss Noy” and drive around on the Bolaven Plateau if we would end up in Pakse, so we did! We chose to take the big loop and it became five days with lots of waterfalls :). We let the pictures speak for themself and you will find a short video with small clips we recorded from different waterfalls.

IMG_7863

Vi kan verkligen rekommendera Miss Noy om man vill hyra mopeder i Pakse! We can really recommend Miss Noy if you want to rent scooters in Pakse!

IMG_7872

Det är väldigt mycket frigående djur vid vägarna, så man får ta det lite försiktigt! There are a lot of free-range animals on the roads, so you have to be careful!

IMG_7877

Ute på landsbygden! Out on the countryside!

IMG_7893

Vid ett vattenfall (Tad Champee!) så var berggrunden ihålig. Såg ut som en schweizerost! The bedrock was hollow at one waterfall (Tad Champee!). Looked like a Swiss cheese!

IMG_7895

Tad Champee! (Tad means Waterfall!)

IMG_7906

Det blir ofta nudelsoppa till lunch då vi inte kan kommunicera så bra med lokalbefolkningen, men soppan är god! Noodle soup is standard for lunch when we cannot communicate so well with the locals, but the soup tastes good!

IMG_7913

Tad Hang!

IMG_7928

Tad Lo!

IMG_7947

Kikar ut över kanten vid Tad Soung! Peeking over the edge at Tad Soung!

IMG_7952

Tad Soung från andra sidan! Kan förställa sig hur det skulle se ut här under regnperioden. Vi är nu här i Laos under senare delen av torrperioden så många av vattenfallen har inte så mycket vatten! Tad Soung from the other side! Can imagine what it would look like this during the rain season. We are here in Laos during the later part of the dry season so many of the waterfalls have not so much water!

IMG_7971

Vi provade Whisky från Laos som kostar 4,000 Kip (4,4 SEK) för ett halvt glas. Smakar helt okej, ungefär som rökig rom. We tested Whisky from Laos that cost 4,000 Kip (4.4 SEK) for half a glass. Tastes okay, much like smoky rum.

IMG_7985

Nästa stopp var Tad Faek! Next stop was Tad Faek!

IMG_7997

Vi hyrde bungalows vid Tad Faek och använde vattenfallet som spa-avdelning med rygg och fotmassage 🙂 We rented bungalows at Tad Faek and used the waterfall as a spa with back and foot massage 🙂

IMG_8002

Tad Se Noy som är hundra meter bred under december-februari, men hade inte så mycket vatten nu. Det var fint ändå 🙂 Tad Se Noy that is normally hundred metre wide between December and February, but did not have enough water now. It was nice anyway 🙂

IMG_8008

Tad Katamtok!

IMG_8015

Tad Alone!

IMG_8024

Tad Taiycsua!

IMG_8041

Tad Yuang!

IMG_8054

Vi plockade fram våra clownnäsor vid ett riktigt coolt vattenfall, Tad Fan! We picked up our clown noses at a really cool waterfall, Tad Fan!

IMG_8057

Tad Fan!

IMG_8058

Tad Champi!

IMG_8069

Tad Itou!

Vattenfall / Waterfalls:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

 1. M&M

  Hej
  Vilka fantastiska naturfenomen. Naturliga bubbelpooler är ju inte fy skam! Ta det försiktigt i bergen så ni inte gör illa er. Här hemma är äntligen våren på väg och slalombacken i Kungsberget stänger till helgen.
  Må så gott , kram.

  • Ulrika

   Hej M&M! Vad skönt att våren är på väg hemma! Det var häftigt att åka runt och få uppleva naturen här i Laos, ni får åka hit också 🙂 kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑