Efter besöket vid dödens fält och fängelset S-21, tog vi en 3km-promenad till coin café (det finns en bra karta på deras facebooksida) och där fick vi träffa Steve, en amerikansk anka boendes i Phnom Penh sedan 6 år tillbaka och hans två söta döttrar och fru. Det var en väldigt givande kväll där vi pratade om bitcoin, hur det var att leva i Kambodja som anka och världspolitik. Eftersom de flesta transaktioner i Kambodja sker med kontanter, så kan det vara lite svårt för bitcoin att få fäste här. Steve berättade också hur det finns väldigt få intellektuella kambodjaner över 40 år (de mördades av röda khmererna), så det finns ingen kraftfull politisk styrning i landet. Han berättade även att de flesta kambodjaner är väldigt toleranta mot varandra och utlänningar och att det troligtvis inte kommer vara mycket till motstånd för framtida idiotiska politiska påbud. Steve berättade att han ska till anarchapulco i acapulco i Mexiko, som arrangeras av Jeff Berwick och vi är avundsjuka. En annan anekdot från träffen var att Steve hade träffat Jeff Berwick i Phnom Penh för något år sedan.

IMG_20150216_211008

Steve och Pontus!

Notan för två måltider och 10 öl blev 0,06 bitcoin (14 dollar). Tack Steve för en trevlig kväll! 🙂

After the visit to the killing fields and the prison S-21, we took a three km-walk to the coin café (there is a good map on their facebook page). There we met Steve, an American ancap who lives in Phnom Penh since six years and his two adorable daughters and wife. It was a very rewarding evening where we talked about bitcoin, what it is like to live in Cambodia being an ancap and world politics. Most transactions in Cambodia is done with cash, so it may be a little difficult for bitcoin to gain a foothold here. Steve also told us that there are very few intellectual Cambodians over 40 years (they were murdered by the Khmer Rouge), so there is no powerful political governance in the country. He also told us that most Cambodians are very tolerant of each other and foreigners and Steve did not think that there will be much resistance to political stupidity in the future. Steve told us he is going to anarchapulco in Acapulco (Mexico), organized by Jeff Berwick soon and we are jealous. Another anecdote from the meeting was that Steve had met Jeff Berwick in Phnom Penh a few years ago.

The bill for two meals and 10 beer was 0.06 bitcoin ($ 14) and thank you Steve for a nice evening! 🙂