Vi tar det lite lugnt i Phnom Penh för tillfället och igår tog vi en vandring runt centrala delarna av staden och hamnade tillslut vid Tonle sap floden och där satt vi någon timme och läste varsin bok. Middagen blev i turistdelen av Phnom Penh och det var viss prisskillnad för maten om man håller sig till turistområdet eller ej (5 dollar istället för 1.5-2 dollar).

wpid-wp-1424765394931.jpeg

Tonle Sap floden där Pontus och jag läste en stund. Pontus bok för tillfället är “Defending the undefendable” av Walther Block och Ulrikas “Fermats gåta” av Simon Singh”. Tonle Sap river where Pontus and I read for a while. Pontus book at the moment is “Defending the undefendable” by Walter Block and Ulrika reads “Fermat’s Last Theorem” by Simon Singh.

Vi håller på att planera tiden i Kambodja och som det ser ut nu så ska vi till Dödens fält på måndag och med egna ögon se och höra om kambodjanernas lidanden under kommunismens härjningar i landet mellan åren 1975 och 1979 då mellan 1.5 till 3 miljoner människor mördades av kommunistpartiet under ledning av Pol Pot.

På tisdag beger vi oss mot sydkusten och Kep och sedan åker vi till Siam Reap för att möta upp Linda, hennes moster Helena och Sten-Gunnar, samt för att uppleva Angkor Wat!

Yesterday we took a walk around the central parts of the city and ended up at the Tonle Sap river. We sat down for an hour and read our books and watched the local fishermen. The dinner was in the tourist part of Phnom Penh and we noticed a difference in price for the food in the tourist area compared to non-tourist areas ($ 5 instead of 1.5-2 $).

We are taking it easy in Phnom Penh at the moment and we are planning our remaining time in Cambodia. As it looks now, we’ll travel to the killing fields on Monday to experience and hear about the sufferings that occured under the communist ravages in the country between 1975 and 1979, when 1.5 to 3 million people were murdered by the Communist Party under the leadership of Pol Pot.

On Tuesday, we head towards the south coast and Kep and thereafter, we will travel to Siam Reap to meet up with Linda and her aunt Helena and Sten-Gunnar, and to experience Angkor Wat!