A freedom-oriented lifestyle blog

1878 days – a new chapter begins

1878 days are how long we have been voluntarily homeless, but this has now changed. After five years we now have keys and a contract for our own home. Home is no longer Sweden for us, but Prague. There are many reasons behind this, but one reason spells worldschooling, which is not allowed in Sweden. Other reasons we may perhaps share in the future, but for now we will make Prague, the Czech people and their culture our home in the world.
I don’t know how frequent our updates here will be, but we will still update you on Othilia’s development and special occasions.

We hope to see you in Praha!


1878 dagar är hur länge vi har varit frivilligt hemlösa, men detta har nu förändrats. Efter fem år har vi nu nycklar och ett kontrakt för vårt eget hem. Hem är inte längre Sverige för oss, utan Prag. Det finns många orsaker bakom detta, men en anledning stavas världsskolning, vilket inte är tillåtet i Sverige. Det finns också andra skäl, som vi kanske delar med oss till er i framtiden, men för tillfället kommer vi fokusera på att göra Prag, det tjeckiska folket och deras kultur till vårt hem i världen.
Jag vet inte hur ofta vi kommer uppdatera här, men vi kommer fortfarande att uppdatera bloggen om Othilias utveckling och speciella tillfällen.

Vi hoppas på att få träffas i Praha!

The keys to our home – after 1878 days it feels almost surreal.
Our home just after we signed the contract. Our home is on the upper floor.
This is our door. We feel so excited to open this new chapter in our life. We will not call ourselves nomads anymore, our homebase is here behind this door.

4 Comments

 1. Pia

  Ja du, här är vi sannerligen i karantän men poliser och militär som “vaktar” oss, varje kväll kl 20.00 ses vi alla på våra balkonger, hälsar byter lite fraser och självklart klappar händer. Ofta kör polis och räddningstjänst och tutar och vinkar. Det är väl det roliga som händer på dygnet ;). Nu diskuteras det att det ska förlängas till 27 april och vi är “bara” på dygn 17 idag. Vi har ju bil så vi skulle kunna köra mot Sverige men det händer ju grejer där oxå och enligt de “lärde” ligger ju Sverige efter med 2 veckor, så vi får väl se hur vi gör. Ha det gott och hälsa Pontus och lilltjejen / Pia

  • Ulrika

   Det låter väldigt tråkigt, vi är inne på liknande siffror (15 dagar) men vår karantän är inte lika strikt som er. Jag skulle hålla mig i Spanien trots tristessen, skulle inte våga utsätta mig för svensk roulette (hej ättestupa!) i Sverige. Pontus hälsar tillbaka, Othilia skrattade 🙂 Vi skullle kunna videochatta någon dag/kväll! /Ulrika

   • Pia

    Ja vi håller oss här än så länge i alla fall. Det gick ju så bra ett tag, hela fyra dagar minskade smittan, femte dagen blev den sedan rekordhög. Frustrerande. De säger att minskar smittan i 7 dagar i sträck är det ett trendbrott, vi är långt därifrån… Nu vill de att vi ska ha munskydd när vi går till affären, letar som en stolle efter det, får inte tag på här i Spanien, att köpa på nätet fungerar inte, antingen så accepterar de inte att skicka till spansk adress eller så accepteras inte spansk kontokort, moment 22…

    • Ulrika

     Vad jobbigt för er. Vi håller koll på Spanien också, verkar vara nästa Italien. Munskydd är hårdvaluta nu, här i Tjeckien syr en massa människor munskydd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑