A freedom-oriented lifestyle blog

Nomads needing a dentist and wanting Swedish food

Being a nomad means that we are truly responsible for ourselves so when an old tooth filling fell away and a suspected hole, we knew that we needed to find a dentist for Pontus. This is not a problem if you are in a country with a functional market of private dentists and lucky for us we were in Torrevieja. Ulrikas sister’s in-laws live here so they could recommend a dentist to us.

Pia and Benke have been awesome helping us with everything from accommodation and dentist to where we could do a week 12-pregnancy check up and where we could find a supermarket to buy Swedish food. Torrevieja has a large expat community with British, Russian, Swedish and Norwegian people, so there are shops with country-specific items and services.


Att vara nomader betyder att vi verkligen är ansvariga för oss själva, så när en gammal tandfyllning föll bort och ett misstänkt hål dök upp visste vi att vi behövde hitta en tandläkare till Pontus. Detta är inte ett problem om du är i ett land med en funktionell marknad för privata tandläkare och tur för oss var vi i Torrevieja (Spanien). Ulrikas systers svärföräldrar bor här så att de kunde rekommendera en tandläkare till oss.

Pia och Benke har verkligen varit supersnälla och hjälpt oss med allt från boende och tandläkare till var vi kunde göra en vecka 12-graviditetskontroll och vart vi kunde hitta en mataffär för att köpa svensk mat. Torrevieja har ett stort expat community med brittiska, ryska, svenska och norska människor, så här kan man hitta affärer med landspecifika saker och tjänster.

It was easy to get a dentist appointment and a Swedish-speaking dentist was even offered here at Punta Prima Dental Clinic. As suspected, Pontus needed to repair an old filling and take care of a new hole, so two visits were needed to be booked. The price for two visits, examination, x-rays, fixing an old filling+a new hole, and cleaning of teeth was 197 Euro.

Ulrika also got to a price quotation for dental braces. The staff was nice and caring here and we can recommend Punta Prima Dental Clinic if you want to fix your teeths while staying in Torrevieja.

Costablanca supermarket in Punta Prima is the place to go if you want liver pâté (leverpastej), pickled herring (inlagd sill ) blood pudding (blodpudding) and licorice (lakrits).

The treats we brought home the first time around. Liver pâté and blood pudding are great when you are pregnant and in need of eating more iron.

The liver pâté was eaten so fast so we had to go back for more and this time we bought even more treats.

This is a proper lunch we haven’t had in a long time, blood pudding and pickled herring.

2 Comments

  1. Caroline King

    jag åt mycket leverpastej också fast den versionen som fanns här. jag har läst att för mycket a vitamin är skadligt för fostret. vad tror ni om det? jag åt leverpastej ändå. Här i Prag finns ikea som har svensk mat men deras pytt är med kyckling och det funkar inte. idag gjorde jag egen pyttipanna av gammal kokt potatis, det blev rätt bra faktiskt 🙂

    • Ulrika

      För mycket Vitamin A är skadligt, men några leverpastejsmörgåsar per dag är inget problem! Egengjord pyttipanna med rester är väldigt gott! Finns inlagda rödbetor i Prag?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑