Ankor på vift

A freedom-oriented travel blog

Atitlansjön! / Lake Atitlan!

(Please scroll down to the orange text for the English version)

Vi älskar verkligen Atitlansjön och med all vacker natur som omringar sjön så känns det som om man är i en annan värld. Det finns flera små samhällen runt sjön, men vi valde att bo i San Pedro La Laguna då vi fick veta att det var bästa stället att utgå ifrån om man vill vandra upp för vulkanen San Pedro. Det är också backpackerstället och det är här du hittar billiga barer och nattlivet. San Pedro ligger på 1600 meters höjd vid foten av vulkanen San Pedro, som skjuter upp 3000 meter över havet, och den verkar inte vara aktiv då vi inte kunde hitta någon information om den senaste gången som San Pedro hade ett utbrott. Vi har hunnit med en hel del roliga upplevelser här, exempelvis så har vi slagit vårat förra höjdrekord på 2400 meter när vi vandrade upp för vulkanen. Vi har även bestigit indiannäsan här, men Ulrika måste redigera och klippa ihop dessa videoklipp först innan de inläggen kommer upp på bloggen. Här får ni iallafall en första glimt från San Pedro La Laguna, som vi hoppas att ni gillar :)!


We really love Lake Atitlan, and with all the beautiful nature that surrounds the lake, it feels like you have arrived to another world. There are several small towns around the lake, but we chose to stay in San Pedro La Laguna, because we were told that it was the best place to start if you want to hike up the San Pedro volcano. It is also the backpacker place at Lake Atitlan and it is here you’ll find cheap bars and the nightlife. San Pedro is located at 1600 metres above sea level at the foot of the San Pedro volcano, which rises 3,000 meters above sea level. The volcano doesn’t seem to be active, we couldn’t find any information on when the last time was that San Pedro had an eruption. We’ve already done a lot of fun adventures here, e.g we have beaten our previous altitude record of 2,400 meters when we walked up the volcano. We have also hiked up the Indian nose here, but Ulrika must edit and cut together videos from our adventures before those posts will come up on the blog. We will at least give you a glimpse of San Pedro La Laguna below, so hope you enjoy it :)!

Nästa destination på vår resa är denna vackra plats, San Pedro La Laguna! The next destination on our journey is this beautiful place, San Pedro La Laguna!

Nästa destination på vår resa är denna vackra plats, San Pedro La Laguna! The next destination on our journey is this beautiful place, San Pedro La Laguna!

Vi kom till Panajachel utan någon plan överhuvudtaget och det var våra resekamrater Meria och Dean som gav oss tipset att åka till San Pedro. We came to Panajachel without any plan at all and it was our travel companions Meria and Dean who gave us the advice to go to San Pedro.

Vi kom till Panajachel utan någon plan överhuvudtaget och det var våra resekamrater Meria och Dean som gav oss tipset att åka till San Pedro. We came to Panajachel without any plan at all and it was our travel companions Meria and Dean who gave us the advice to go to San Pedro.

Atitlansjön med vulkanen San Pedro i bakgrunden är så vacker! Lake Atitlan with the San Pedro volcano in the background is so beautiful!

Atitlansjön med vulkanen San Pedro i bakgrunden är så vacker! Lake Atitlan with the San Pedro volcano in the background is so beautiful!

Vi behövde ta en båt över till San Pedro då det skulle ta flera timmar att ta sig runt sjön med lokaltrafiken! Båtturen till San Pedro kostar 25 (+5 för varje stor ryggsäck) Quetzales vilket är cirka 33 SEK.

Vi behövde ta en båt över till San Pedro då det skulle ta flera timmar att ta sig runt sjön med lokaltrafiken! Båtturen till San Pedro kostar 25 (+5 för varje stor ryggsäck) Quetzales vilket är cirka 33 Sek. We had to take a boat over to San Pedro, because it would take several hours to go around the lake with the public traffic! The boat trip to San Pedro is 25 (+5 for each large backpack) Quetzales which is approximately 3.5 Euro.

Båtresan över sjön bjuder på en fantastisk utsikt med otroligt vacker natur! The boat trip across the lake offers a fantastic view over beautiful nature!

Båtresan över sjön bjuder på en fantastisk utsikt med otroligt vacker natur! The boat trip across the lake offers a fantastic view over beautiful nature!

Vi hade inte kollat upp något boende innan, utan vandrade omkring i San Pedro för att hitta en lugnare boende utanför partygatorna. We hadn't checked out any accommodation beforehand, so we walked around in San Pedro to find an accommodation far away form the party streets.

Vi hade inte kollat upp något boende innan, utan vandrade omkring i San Pedro för att hitta ett lugnare boende utanför partygatorna. We hadn’t checked out any accommodation beforehand, so we walked around in San Pedro to find an accommodation away form the party streets.

IMG_3139IMG_3138

Tillslut hittade vi ett mysigt boende som vi verkligen kan rekommendera. Det går att förhandla om priset om man stännar några nätter och frukosten, som kan ingå i priset, är verkligen god! Eventually, we found a cozy accommodation that we really can recommend. It is possible to negotiate the price if you stay a few nights and the breakfast, which can be included in the price, is really good!

Tillslut hittade vi ett mysigt boende som vi verkligen kan rekommendera. Det går att förhandla om priset om man stannar några nätter, och frukosten som kan ingå i priset är verkligen god! Eventually we found a cozy accommodation that we really can recommend. It is possible to negotiate the price if you stay a few nights and the breakfast, which can be included in the price is really good!

En riktigt härlig trädgård ingår också :) A really lovely garden is also included :)

En riktigt härlig trädgård ingår också, Pontus ingår dock inte i priset 🙂 A really lovely garden is also included in the price, but Pontus is not 🙂

20160521_1642402.jpg.jpeg

Man kan hitta mycket billig öl här, endast 10 Quetzales (11 Sek) för en liter Brahva på vårt boende! You can find cheap beer here, only 10 Quetzales (1.2 Euro) for a liter Brahva at our hotel/hostel!

Man kan hitta mycket billig öl här, endast 10 Quetzales (11 Sek) för en liter Brahva på vårt boende! You can find cheap beer here, only 10 Quetzales (1.2 Euro) for a liter of Brahva at our hotel/hostel!

Det är en rolig äldre herre som kommer förbi flera gånger per dag och säljer nötter! It's a funny, old gentleman who comes by several times a day and sells nuts!

Det är en rolig äldre herre som kommer förbi flera gånger per dag och säljer nötter! There is a funny, old gentleman who comes by several times a day and sells nuts!

20160520_1423232.jpg.jpeg

Ulrika vid “hamnen” i San Pedro! Ulrika at the “port” of San Pedro!

Det är väldigt många israeler som kommer hit på semester, så man hittar många matställen som har menyer på hebreiska. Vi vill också berätta att Hummus Ya som har väldigt god falafel! There are many Israelis who come here on their vacation, so you will find many restaurants that have menus in Hebrew. We also want to tell you that Hummus Ya very good falafel!

Det är väldigt många israeler som kommer hit på semester, så man hittar många matställen som har menyer på hebreiska. Vi vill också berätta att Hummus Ya har väldigt god falafel! There are many Israelis who come here on their vacation, so you will find many restaurants that have menus in Hebrew. We also want to tell you that Hummus Ya has very good falafel!

Jakuu har också otroligt god och billig mat! Jakuu has also incredibly good and cheap food!

Jakuu har också otroligt god och billig mat! Jakuu also has incredibly good and cheap food!

Det var vår vän Satu som berättade om restaurangen och hon tog med oss dit en dag. Portionerna är enorma, så vår vän Donald fick äta upp våra rester! It was our friend Satu who told us about the restaurant and she brought us there one day. The portions are huge, so our friend Donald also got to eat our leftovers!

Det var vår vän Satu som berättade om Jakuu och hon tog med oss dit en dag. Portionerna är enorma, så vår vän Donald fick äta upp våra rester! It was our friend Satu who told us about the restaurant Jakuu and she brought us there one day. The portions are huge, so our friend Donald also got to eat our leftovers!

Det är också här i San Pedro som vi gör upp lite planer på vad vi vill se här i Guatemala! Guatemala är inte större än Lappland, Västerbotten och Norrbotten tillsammans! It is also here in San Pedro that we make up some plans on what we want to see here in Guatemala! Guatemala is not bigger than Ohio!

Det är också här i San Pedro som vi gör upp lite planer på vad vi vill se här i Guatemala! Rolig fakta är att Guatemala inte är större än Lappland, Västerbotten och Norrbotten tillsammans! It is also here in San Pedro that we’re making some plans on what we want to see here in Guatemala! Fun fact about Guatemala is that Guatemala is not bigger than Ohio!

5 Comments

 1. Har också varit på San Pedro men var för lat / hög att gå upp på just denna vulkanen :p Det är märkligt hur vissa platser inte förändrar sig.. Det där ser exakt lika ut som för 16 år sen fast med en aning mer bebyggelse. Ska bli spännande att se vart er resa leder er! Jag reste runt i över ett år så jag har sett de flesta orter där

  • Ulrika

   May 28, 2016 at 2:43 am

   hahahaha, det finns många som stannar i San Pedro just på grund av den orsaken. Det är jättevackert här och det vore coolt att ses igen och jämföra dina erfarenheter här för 16 år sedan med mina idag!

 2. Ser verkligen härligt och mysigt ut! (Även om en del bilder hamnar på fel håll så jag måste luta huvudet för att se dem ;))

  • Ulrika

   May 28, 2016 at 2:39 am

   Tack, det är superfint här! Vad använder ni för enhet och webbläsare? Bilderna är vända åt rätt håll för mig, så jag har inte upptäckt denna bug!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2018 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑