(Please scroll down to the orange text for the English version)

Vi har åkt båt genom Sumiderokanjonen, som är en nationalpark rik på fåglar och mäktiga vyer! Dagen innan fick vi lära oss att det även skulle bo krokodiler där, så det var med spänd förväntan som vi begav oss ut på floden som rinner genom kanjonen och spanade efter krokdiler. Vi fick se hela tre stycken stora krokodiler som alla låg och solade vid strandkanten och det var så roligt att få se dessa fulsnygga varelser. Det var även en otrolig natur med jättehöga berg och regnskog som kantade floden och vi försökte filma för att ni ska få en uppfattning om hur det såg ut där i dalen. Vi hade glömt vår goprokamera, så det fick bli filmat med den vanliga kameran denna gång. Efter båtturen åkte vi vidare till Chiapa de Corzo där  festivalen “Fiesta Grande de Enero” pågick, men vi var lite tidiga för att vara med på själva festligheterna!

We have traveled by boat through the Sumidero Canyon, which is a national park that is rich in birds and impressive views! The day before we went there, we learned that the national park also would inhabit crocodiles, so it was with eager anticipation that we went out on the river that flows through the canyon and looked for crocodiles. We got to see three large crocodiles and everyone was sunbathing on the beach and it was so fun to see these attractively ugly creatures. It was also an incredible natural scenery with high mountains and rain forests that lined the river. We were trying to record a film so you could get an idea of how it looked in the valley. We had forgotten our gopro-camera, so we had to do the recordings with our usual camera this time. After the boat trip, we went to Chiapa de Corzo where the festival “Fiesta Grande de Enero” was going on, but we were a little early to see the festivities!

Sumiderokanjonen! The Sumidero Canyon!

Sumiderokanjonen! The Sumidero Canyon!

Första livslevande, vild krokodil fick vi se på avstånd, men vi kom närmare senare! We saw the first real, alive and wild crocodile in the distance, but we got much closer later!

Första livslevande, vild krokodil fick vi se på avstånd, men vi kom närmare senare! We saw our first real, alive and wild crocodile in the distance, but we got much closer later!

IMG_2544

Vi såg väldigt många olika sorters fåglar i kanjonen, men de var rätt svårt att få bra bilder på dem! We saw a lot of different kinds of birds in the canyon, but there were quite difficult to take good pictures of them!

Vi såg väldigt många olika sorters fåglar i kanjonen, men de var rätt svårt att få bra bilder på dem! We saw a lot of different kinds of birds in the canyon, but it was quite difficult to take good pictures of them!

20160116_113450.jpg

Jättecoolt vattenfall! Awesome waterfall!

Jättecoolt vattenfall! Awesome waterfall!

20160116_113828.jpgIMG_2555

Krokodil!!! A Crocodile!!!

Krokodil!!! A Crocodile!!!

IMG_2576

Pelikanerna sitter på stängslet som ska skydda de vattenlevande djuren från det stora dammen som försörjer befolkningen med elektricitet! The pelicans are sitting on the underwater fence that protects the aquatic animals from the large pond that supply the population with electricity!

Pelikanerna sitter på stängslet som ska skydda de vattenlevande djuren från den stora dammen som försörjer befolkningen med elektricitet! The pelicans are sitting on the underwater fence that protects the aquatic animals from the large pond that supply the population with electricity!

Vi åkte även till Chiapa de Corzo och promenerade runt där innan vi åkte tillbaka till San Cristobal del las Casas. We also went to Chiapa de Corzo and walked around there before we went back to San Cristobal del las Casas

Vi åkte även till Chiapa de Corzo och promenerade runt där innan vi åkte tillbaka till San Cristobal del las Casas. We also went to Chiapa de Corzo and walked around there before we went back to San Cristobal del las Casas.

Det pågick en festival i staden där de bar på en midsommarstångs-liknande påle med hängade vattenmeloner, allt ackompanjerades av trumslag och sång! There was a festival in the town, where they carried around a midsummer-like pole with hanging watermelons, all accompanied by drum beats and vocals!

Det pågick en festival i staden där de bar på en midsommarstångs-liknande påle med hängade vattenmeloner, allt ackompanjerades av trumslag och sång! There was a festival in the town, where they carried around a midsummer-like pole with hanging watermelons, all accompanied by drum beats and vocals!

De höll på att bygga upp en liten nöjespark, marknad med stånd och en stor scen på stora torget! They were building up a small amusement park, market stalls and a big scene in the main square!

De höll på att bygga upp en liten nöjespark, marknad med stånd och en stor scen på stora torget! They were building up a small amusement park, market stalls and a big scene in the main square!

Radiobilar! Bumper Cars!

Radiobilar! Bumper Cars!

Ulrika har tappat bort ännu ett par solglasögon, så vi fixade nya i Chiapas de Corzo! Ulrika has lost another pair of sunglasses, so we bought new ones in Chiapas de Corzo!

Ulrika har tappat bort ännu ett par solglasögon, så vi fixade nya i Chiapa de Corzo! Ulrika has lost another pair of sunglasses, so we bought new ones in Chiapa de Corzo!

Sumidero Canyon: