Då har vi kommit till staden som tidigare hette Bombay och som sedan 1995 heter Mumbai. Mumbai har en gång varit en liten fiskekoloni, men Portugiserna invaderade området på 1500-talet och behöll det till 1600-talet då Bombay blev en av bröllopsgåvorna från den portugisiska prinsessan Catherine av Bragança till Karl II av England och hamnade därmed under brittiskt styre. Idag är Mumbai Indiens ekonomiska centrum och här finns även en del libertarianer som vi ville träffa.

Det var ett tappert litet gäng som guidade oss till mötesplatsen för vår träff och vi började kvällen med att ta en kaffe med våra nyfunna libertarianska vänner. Efter kaffet sa vi hejdå till Tomas och Nitin som var tvungen att åka hem, medan vi fortsatte kvällen med Mithun och Kiran till ett matställe där vi fick prova på olika indiska specialiteter. Därefter köpte vi med oss några öl och åkte hem till Kiran för att fortsätta kvällen med intressanta diskussioner. Kiran är koordinator för “Students for Liberty” (SFL) och är en av dem som startade upp SFL i södra Asien och Mithun är en riktigt cool libertan så det fanns gott om ämnen att diskutera. Vi hade en supertrevlig kväll och fick diskutera allt från anarkokapitalism och agorism, till allmänna filosofiska frågor om spiritualitet, religion, fri vilja och medvetande. Klockan tickade iväg alldeles för fort, men vi hoppas att vi kan träffas igen någonstans i en förhoppningvis frihetligare värld!

We have come to the city formerly known as Bombay, that since 1995 is called Mumbai. Mumbai was once a small fishing colony, but the Portuguese claimed the area as theirs in the 1500s and kept it to the 1600s when Bomaby became a wedding gift from the Portuguese Princess Catherine of Bragança to Charles II of England, bringing the area under British rule. Today, Mumbai is India’s financial center, and there are some libertarians here that we wanted to meet here.

It was a small brave bunch who guided us to the meeting place for our meeting and we started the evening by taking a coffee with some newfound libertarian friends. Then we had to say goodbye to Thomas and Nitin who had to go home, while we continued the evening with Mithun and Kiran to an food place where we got to try different Indian specialties. After the dinner we bought some beers to bring with us and went home to Kiran to continue the evening with interesting discussions. Kiran is a coordinator for Students for Liberty (SFL) and is one of the people who started the SFL in South Asia. We had a super nice evening and discussed everything from anarcho-capitalism and agorism to general philosophical questions of spirituality, religion, free will and consciousness with Mithun and Kiran. The clock ticked away too quickly, but we hope we can meet again somewhere in a hopefully freer world!

Det är en väldigt intressant upplevelse att använda lokaltrafiken i Mumbai. Här sätts verkligen din snabbhet på prov! It's a very interesting experience to use the public transport system in Mumbai. It really puts your quickness to the test!

Det är en väldigt intressant upplevelse att använda lokaltrafiken i Mumbai. Här sätts verkligen din snabbhet på prov! It’s a very interesting experience to use the public transport system in Mumbai. It really puts your quickness to the test!

Kaffe tillsammans med Mithun, Thomas och Nitin! Coffee along with Mithun, Thomas and Nitin!

Kaffe tillsammans med Mithun, Thomas och Nitin! Coffee along with Mithun, Thomas and Nitin!

Vår största dosa som vi ätit hittills! Our biggest dosa we eaten so far!

Vår största dosa som vi ätit hittills!
Our biggest dosa we eaten so far!

 Ulrika, Kiran och Mithun innan de högg in på maten! Ulrika, Kiran and Mithun before they enjoyed the food!

Ulrika, Kiran och Mithun innan de högg in på maten! Ulrika, Kiran and Mithun before they enjoyed the food!

Det bästa sättet att spendera en kväll är att dricka öl och diskutera med intressanta människor! The best way to spend an evening is to drink beer and discuss with interesting people!

Det bästa sättet att spendera en kväll är att dricka öl och diskutera med intressanta människor! The best way to spend an evening is to drink beer and discuss with interesting people!

Vi provade en öl som vi inte smakat tidigare. Den var mycket god! We tried a beer that we haven't tasted before. It was very good!

Vi provade en öl som vi inte smakat tidigare. Den var mycket god! We tried a beer that we haven’t tasted before. It was very good!

I slutet av kvällen gick vi loss på Kirans barskåp och öppnade whiskeyflaskan! Tack för att du bjöd hem oss Kiran! At the end of the evening we went over to Kiran's drinks cabinet and opened a whiskey bottle! Thank you Kiran for inviting us to your home!

I slutet av kvällen gick vi loss på Kirans barskåp och öppnade whiskeyflaskan! Tack för att du bjöd hem oss Kiran! At the end of the evening we went over to Kiran’s drinks cabinet and opened a whiskey bottle! Thank you Kiran for inviting us to your home!