A freedom-oriented lifestyle blog

Amed, Bali!

Vi fick uppleva vår hittills mest intressanta flygresa mellan Jakarta och Denpasar i underhållningsväg. Från vårt fönster fick vi se ett pågående vulkanutbrott och längst fram i planet så fick vi nöjet att höra ett live-uppträdande med gitarr av en ur kabinpersonalen. Vi landade på eftermiddagen i Bali och blev upphämtade av vår chaufför, Kuhman, som körde oss till Amed i nordöstra Bali som inte alls är lika överexploaterat av turister som de södra delarna. Här väntade en femdagars vistelse med dykning för oss och dykkurs (PADI open water) för Rebecca. Amed var en av de fattigaste delarna av Bali och det är inte förräns de senaste åren som turister börjat ta sig hit (dykcenter har börjat öppnas här) och levnadstandarden har höjts väsentligt. Vi bokade in oss hos Fab dive center efter att ha hittat deras Airbnb-sida och läst på tripadvisor där de har väldigt bra recensioner. Fabien (ägaren) och Anita är så trevliga och oerhört duktiga i vad de gör, så om du är i närheten och vill dyka så kan vi verkligen rekommendera dem. Vi blev även inbjudna till deras 1-årsfirande som dykcenter och Rebecca hade fixat billig tax-free tequila till festen som bjöd på trubadurer, grillat, världens godaste potatismos som Fabien hade lagat och sprit. Rebecca började med sin dykkurs första morgonen i Amed och redan på eftermiddagen så gjorde hon sitt första dopp i havet med dykutrustning. Pontus och Ulrika hyrde en moped för att utforska Amed med närområde och få se det “riktiga” Bali som Fabien kallar det och det var väldigt trevligt. Vi har träffat väldigt trevliga människor som vi bott med och vi hoppas att vi kan få träffa er igen i framtiden och tack Jan för fisken :)!

We experienced our most interesting flight so far between Jakarta and Denpasar. From our window we got to see an ongoing volcanic eruption, and we had the pleasure of hearing a live performance by one of the cabin crew playing his guitar in the front of the plane. We landed in the afternoon in Bali, and was picked up by our driver, Kuhman, who drove us to Amed which is situated in the north east of Bali which is much less exploited for turists than the southern parts. Here awaited a five-day stay with diving for us and diving course (PADI open water) for Rebecca. Amed was one of the poorest areas of Bali and only in the last years tourists have started to come here (many dive centers have opened) and the standard of living has increased significantly. We booked diving and accommodation with the Fab dive center after finding their Airbnb-site and their tripadvisor page where they have very good reviews. Fabien (the owner) and Anita are so nice and extremely good at what they do, so if you are nearby and want to dive, we can really recommend them. We were also invited to their 1-year celebration party as a diving center and Rebecca had fixed cheap tax-free tequila to the party that included troubadours, grilled meat, the world’s most delicious mashed potatoes that Fabien had cooked and spirits. Rebecca started her open water course our first morning in Amed and already in the afternoon she made her first dip in the sea with scuba gear. Pontus and Ulrika rented a scooter to explore Amed and it’s neighborhood to see the “real” Bali as Fabien called it and it was very nice. We have met very nice people that we lived with and we hope we can see you guys again in the future and thank you Jan for the fish :)!

Vi har fått se en aktiv vulkan! We have seen a volcano erupting!

Vi har fått se en aktiv vulkan! We have seen a volcano erupting!

Vår chaufför Kuhman stod i ankomsthallen och väntade på oss! Our driver Kuhman was standing in the arrival hall of the airport waiting for us!

Vår chaufför Kuhman stod i ankomsthallen och väntade på oss! Our driver Kuhman was standing in the arrival hall of the airport waiting for us!

Hänga i dykshoppen! Hanging out in the dive shop!

Hänga i dykshoppen! Hanging out in the dive shop!

Vulkanen Agung! The volcano Agung!

Vulkanen Agung! The volcano Agung!

Lunch hos väldigt gulliga Sri. Hon fixar väldigt god mat och vi var glatt återkommande gäster :) Lunch with the very cute Sri. She fixes very good food and we were happily returning guests :)

Lunch hos väldigt gulliga Sri. Hon fixar väldigt god mat och vi var glatt återkommande gäster 🙂 Lunch with the very cute Sri. She fixes very good food and we were happily returning guests 🙂

Svart vulkansand är jättefint! Black volcanic sand is so nice!

Svart vulkansand är jättefint! Black volcanic sand is so nice!

Speciella båtar som påminner oss om filmen Waterworld! Special boats that remind us of the movie Waterworld!

Speciella båtar som påminner oss om filmen Waterworld! Special boats that remind us of the movie Waterworld!

Utsikt över Amed och Jemelukbukten! View over Amed and Jemeluk bay!

Utsikt över Amed och Jemelukbukten! View over Amed and Jemeluk bay!

Vår uteplats vid dykcentret! Our patio at the dive center!

Vår uteplats vid dykcentret! Our patio at the dive center!

1-årsfest för Fab dive center! 1 year anniversary party for Fab dive center!

1-årsfest för Fab dive center! 1 year anniversary party for Fab dive center!

Fabien håller tal! Fabien is holding a speech!

Fabien håller tal! Fabien is holding a speech!

Tjejerna (Audrey, Maud, Maggie och Rebecca) som gjorde OW-kursen ihop och instuktören Anita i mitten! The girls (Audrey, Maud, Maggie and Rebecca) who did their OW course together and their instructor Anita in the middle!

Tjejerna (Audrey, Maud, Maggie och Rebecca) som gjorde OW-kursen ihop och instuktören Anita i mitten! The girls (Audrey, Maud, Maggie and Rebecca) who did their OW course together and their instructor Anita in the middle!

Kvällshimmel! Evening sky!

Kvällshimmel! Evening sky!

Jan fixade barracuda till oss en kväll som vi delade på! Jan prepared barracuda for us that we all shared one of the evenings!

Jan fixade barracuda till oss en kväll som vi delade på! Jan prepared barracuda for us that we all shared one of the evenings!

Vår flygplansunderhållning / Our airplane entertainment:

Fest hos Fab dykcenter. Vi sjunger hellre än bra / Party at the Fab dive center. We sing rather than good ;): 

2 Comments

  1. M&M

    Hej
    Härliga bilder. Skojigt att ni fick vara med på 1-årsfesten. Ovanligt och kul med egen trubadur på planet. Ha det bäst. Kram M & M

    • Ulrika

      Ja, det var jättekul med trubaduren! Vi får se om vulkanen på bilden ställer till det för Rebecca imorgon! Kramar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Ankor på vift

Theme by Anders NorenUp ↑