Vi tog nattbussen (kan rekommendera Perdana Ekspress) från Kuala Besut (där man kan hitta båtar till och från Perhentianöarna) till Malaysias huvudstad Kuala Lumpur. Första morgonen i Kuala Lumpur så hände dock en olycka som gjort att vi tar det lite lugnt här. Ulrika missade nivåskillnaderna i trottoaren under morgonlöpturen och föll. Ulrikas ledband i fötterna är nästan icke-existerande, men nu så lyckades hon stuka vänster fot ganska kraftigt och skrapade upp höger knä och handflata. Det gör ont att gå (speciellt i trappor) och neutrofilerna gör ett strålande, men geggigt, jobb med såren, så vi har hittills hängt på vårt underbara Suzie’s guesthouse i Chinatown som vi bor på. Vi har dock utforskat några matställen i närheten och vi har ätit supergod mat för en väldigt billig summa (5-6 ringgit eller 11-14 kr per person).

Det som slår oss är att den ekonomiska tillväxten (och relativa friheten) syns här i Malaysia och det råder inte brist på arbete här. Överallt hittar vi lappar uppe om att personal sökes både i huvudstaden och i mindre byar och det byggs i rasande fart!

Ulrika har även hittat en intressant blogg som hon verkligen rekommenderar. Det är ett gäng liberala skribenter som lägger ut sina texter i bloggen “det goda samhället” och de flesta texter är väl värda att läsa. De vill vara en motvikt mot dagens värderingsjournalistiksom är framträdande i Sverige (som tyvärr är väldigt vänstervriden och verklighetsfrämmande).

We took the night bus (we can recommend Perdana Ekspress) from Kuala Besut (where you can find boats to and from the Perhentian Islands) to the Malaysian capital Kuala Lumpur. Unfortunately, an accident happened during our first morning in Kuala Lumpur, which led us to take it easy here. Ulrika missed a level difference in the pavement during the morning run and fell to the ground. The ligaments in Ulrika’s feet is almost non-existent, but now she has managed to sprain her left foot pretty badly and scraped up her right knee and palm. It hurts to walk (especially in stairs) and the neutrophils does a brilliant, but gooey, job with the wound on her knee, so we have so far just been hanging at our lovely Suzie’s Guesthouse in Chinatown which we are staying in. However, we have explored some food courts nearby and we have eaten delicious food for a very cheap price (5-6 ringgit or 11-14 SEK per person).

What strikes us is the economic growth (and the relative freedom) clearly visible here in Malaysia and there is no shortage of work here. We have found staff wanted advertisments everywhere both in the capital and in small villages, and new buildings are being built at a rapid speed!

Ulrika has also found an interesting swedish blog that she really recommends. There are a bunch of liberal writers who outsource their texts in the blog “the good society” and most of the texts are well worth reading. They want to be a counterweight to the current value-judgemental journalism that is prominent in Sweden (which has as a non-realistic view of reality).

I brist på bilder från KL så får ni en bild på en hårig Pontus tillsammans med en helt oemotståndlig kycklingrätt vi hittat på en liten foodcourt i Chinatown! In the absence of images from KL, you get a picture of a hairy Pontus along with an irresistible chicken dish we found in a small food court in Chinatown!

I brist på bilder från KL så får ni en bild på en hårig Pontus tillsammans med en helt oemotståndlig kycklingrätt vi hittat på en liten foodcourt i Chinatown! In the absence of images from KL, you get a picture of a hairy Pontus along with an irresistible chicken dish we found in a small food court in Chinatown!